Επικίνδυνοι οι στεγνωτήρες χεριών - Εξαπλώνουν τα μικρόβια παντού

22.11.2014 11:27
 
Οι στεγνωτήρες χεριών στις δημόσιες τουαλέτες είναι πολύ χειρότεροι από τις χάρτινες πετσέτες, όσον αφορά την εξάπλωση των παθογόνων μικροοργανισμών, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. 
 
Η μελέτη δείχνει ότι οι αυτόματες συσκευές που εκτοξεύουν ζεστό αέρα για να στεγνώσει κανείς τα χέρια του, μπορούν να εξαπλώσουν τα βακτήρια σε όλο τον χώρο τριγύρω.
 
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Λιντς, με επικεφαλής τον καθηγητή Μαρκ Γουίλκοξ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό "Journal of Hospital Infection", καθώς και σχετική επιστημονική ανακοίνωση σε διεθνές ιατρικό συνέδριο στη Λυόν της Γαλλίας, διαπίστωσαν ότι οι συγκεντρώσεις μικροβίων στον αέρα γύρω από τέτοιες συσκευές στεγνώματος είναι έως 27 φορές μεγαλύτερες σε σχέση με τον αέρα γύρω από τις χάρτινες πετσέτες.
 
Οι ερευνητές πειραματίστηκαν, μολύνοντας αρχικά τα χέρια εθελοντών με ένα ακίνδυνο βακτήριο, τον Λακτοβάκιλλο. Στη συνέχεια, συλλέγοντας και αναλύοντας δείγματα αέρα, διαπίστωσαν ότι, όταν κανείς στέγνωνε τα χέρια του στο μηχάνημα, αφού τα είχε πλύνει ανεπαρκώς, ο μικροοργανισμός αυτός είχε εξαπλωθεί σε όλο τον χώρο γύρω από τη συσκευή σε απόσταση έως δύο μέτρων.
 
Όσο πιο έντονα εκτοξευόταν ο θερμός αέρας από τη συσκευή στεγνώματος, τόσο μεγαλύτερη ήταν η ποσότητα των διασκορπισμένων βακτηρίων στον χώρο. Τα βακτήρια παραμένουν στον αέρα αρκετό χρόνο, αφ' ότου έχουν περάσει τα περίπου 15 δευτερόλεπτα που λειτουργεί το μηχάνημα. Οι μισοί σχεδόν μικροοργανισμοί ανιχνεύτηκαν στον αέρα πέντε λεπτά μετά το σταμάτημα του στεγνώματος, ενώ ακόμη και έπειτα από 15 λεπτά υπήρχαν ακόμη στον αέρα τα μικρόβια είχαν εξαπλωθεί εξαιτίας του ρεύματος ζεστού αέρα της συσκευής.
 
«Την επόμενη φορά που θα στεγνώσετε τα χέρια σας σε μια δημόσια τουαλέτα χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό στεγνωτήρα, μπορεί να εξαπλώνετε βακτήρια χωρίς να το ξέρετε. Μπορεί επίσης να δέχεστε μικρόβια από τα χέρια άλλων ανθρώπων. Αυτά τα ευρήματα είναι σημαντικά για να κατανοήσουμε τους τρόπους που τα βακτήρια εξαπλώνονται, μεταδίδοντας ασθένειες», δήλωσε ο Μαρκ Γουίλκοξ.
 
Εκπρόσωπος, όμως, της εταιρείας Dyson, που κατασκευάζει τέτοιες συσκευές στεγνώματος, σύμφωνα με τη βρετανική «Τέλεγκραφ», κατηγόρησε τους ερευνητές ότι διεξήγαγαν την έρευνα μετά από ανάθεση που τους έκανε η (ανταγωνιστική) βιομηχανία χάρτινων πετσετών και ότι κατέληξαν σε εσφαλμένα συμπεράσματα. Όπως είπε, μεταξύ άλλων, οι ερευνητές μόλυναν τα χέρια τους με εξωπραγματικά υψηλά επίπεδα βακτηρίων και, επιπλέον, δεν φρόντισαν να τα πλύνουν καλά, προτού τα στεγνώσουν στο μηχάνημα.
 
Τμήμα ειδήδεων defencenet.gr
 
Tα συμπεράσματα ...δικά σας !!!!
Η διαφορά των συσκευών με  χαρτί είναι :
Αν  θέλετε   απλές συσκευές , υπάρχουν οι ΖΙΚ ΖΑΚ (Χωρίς μπαταρίες και ρεύμα)

Διαθέτει κλειδαριά και σχισμή για να φαίνεται η ποσότητα των χειροπετσετών. 

Χωρητικότητα έως 600 φύλλα. 
Περιλαμβάνεται πλαστικό κλειδί και σετ με ούπα και βίδες.
Απλός και κομψός σχεδιασμός, κατάλληλος για κάθε χώρο.


Διαβάστε περισσότερα: https://www.eydoro.com/products/%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%ce%b8%ce%ae%ce%ba%ce%b7-zik-zak-/
Αν θέλετε ΑΥΤΟΜΑΤΕΣ συσκευές 

ΑΥΤΟΜΑΤΗ ΣΥΣΚΕΥΗ NO – TOUCH ΜΕ ΦΩΤΟΚΥΤΤΑΡΟ

Η νέα συσκευή Χειροπετσέτας  ‘NOTOUCH’, 

είναι η ιδανική λύση για την πιο οικονομική, 

γρήγορη και ταυτόχρονα ασφαλή αντιμετώπιση 

της καθαριότητας 

Χαρακτηριστικά.:

Εύκολο στην χρήση. 

Ο χρήστης με μία κίνηση δίνει εντολή, μέσω του αισθητήρα κίνησης  

που διαθέτει η συσκεύη, να του τροφοδοτήσει χαρτί. 

Ένα κομμάτι χαρτιού σε βολικό μέγεθος είναι έτοιμο στο χέρι του χρήστη

Οι χρήστες αγγίζουν 

ΜΟΝΟ 

το φύλλο πού χρησιμοποιούν, 

συμβάλλοντας στην μείωση της επιμόλυνσης

Διαθέτει ρυθμιστή Διάστασης του φύλλου.

 Έτσι μπορούμε να επιλέξουμε 

μία από τις 3 διαφορετικές διαστάσεις φύλλου 26, 32 ή 38cm.

Μέγιστη Υγιεινή, απόδοση και οικονομία

Ιδανικό για σημεία με μεγάλη κυκλοφορία 

λόγω της υψηλής χωρητικότητας σε χαρτί

Κλείδωμα στο καπάκι για να αποφεύγονται μικροκλοπές

Λειτουργέι με 4 αλκαλικές μπαταρίες ή και με ρεύμα

Κατασκευασμένο από ανθεκτικά υλικά για ‘σκληρή’ χρήση

Αντέχει απο χτυπήματα, χημικά, φωτιά και βανδαλισμούς

Προδιαγραφές

 

 

Διαστάσεις Συσκευής : Ύψος : 365mm, Πλάτος : 270mm, Βάθος : 225mm
Διαστάσεις Χαρτιού : Ύψος : 205mm, διάμετρος : 160mm, Core : 19mm 
Χρώμα :Μάυρο ,λευκό ,ΙΝΟΧ 


Διαβάστε περισσότερα: https://www.eydoro.com/products/%ce%b5%cf%80%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%b5%ce%bb%ce%bc%ce%b1%cf%84%ce%b9%ce%ba%ce%ae-%cf%83%cf%85%cf%83%ce%ba%ce%b5%cf%85%ce%ae-%cf%87%ce%b1%cf%81%cf%84%ce%b9%ce%bf%cf%8d-%ce%ba%ce%bf%cf%85%ce%b6%ce%af%ce%bd%ce%b1%cf%82-/