Διευκρινήσεις GS1 Association Greece για τα barcodes με πρόθεμα 520 και 521

21/03/2013 09:32

 

Διευκρινήσεις GS1 Association Greece για τα barcodes με πρόθεμα 520 και 521

O GS1 Association Greece, νόμιμος και μοναδικός εξουσιοδοτημένος φορέας στην Ελλάδα για την έκδοση και διαχείριση GS1 κωδικών barcodes, επιδιώκοντας να ενημερώσει το καταναλωτικό κοινό, προς αποφυγή τυχόν παραπλάνησής του σχετικά με την ελληνικότητα των προϊόντων που φέρουν barcodes με πρόθεμα 520 και 521, υπενθυμίζει τα ακόλουθα:

• Οι κωδικοί GS1 είναι διεθνείς και κατά κανόνα ανεξάρτητοι από τη χώρα
προέλευσης, παραγωγής και διακίνησης των προϊόντων.

• Τα τρία πρώτα νούμερα ενός GS1 κωδικού barcode προσδιορίζουν τη χώρα στην οποία εκδόθηκε ο κωδικός, από τον αρμόδιο GS1 φορέα, για λογαριασμό της κάθε ενδιαφερόμενης επιχείρησης – συνήθως ιδιοκτήτη του εμπορικού σήματος – που επιθυμεί να κωδικοποιήσει τα προϊόντα που διακινεί, π.χ. για την Ελλάδα 520 και 521, για τη Γαλλία 300-379, κοκ. Αυτό δεν συνεπάγεται κατ’ ανάγκη, ότι τα προϊόντα αυτά παράγονται ή κυκλοφορούν στην ίδια χώρα.

Για παράδειγμα, υπάρχουν προϊόντα που φέρουν barcodes με πρόθεμα 520 τα οποία κατασκευάζονται σε εργοστάσιο της Βουλγαρίας από ελληνική επιχείρηση με έδρα την Ελλάδα, και προϊόντα με πρόθεμα 509 Μ. Βρετανίας, τα οποία κατασκευάζονται στην Ελλάδα από ελληνική επιχείρηση.

Για τους παραπάνω λόγους, οι καταναλωτές είναι προτιμότερο να ενημερώνονται σχετικά με την προέλευση/παραγωγή των προϊόντων που τους ενδιαφέρουν μέσω των αναγραφόμενων πληροφοριών που εμφανίζονται στην ετικέτα του εκάστοτε προϊόντος και προορίζονται για αυτό το σκοπό, π.χ. «Κατασκευάζεται στην Ελλάδα» ή «Χώρα Προέλευσης: Ελλάδα».

Βασικό εργαλείο του GS1 σε παγκόσμιο επίπεδο για την πιστοποίηση της εγκυρότητας των GS1 κωδικών, είναι η μοναδική, διεθνής ηλεκτρονική πλατφόρμα αναζήτησης GEPIR (Global Electronic Party Information Registry - https://gepir.gs1.org). Περιλαμβάνει όλους τους GS1 κωδικούς σε διεθνές επίπεδο και πάνω από δύο εκατομμύρια επιχειρήσεις σε όλον τον κόσμο. Χρησιμοποιείται τόσο από τους τελικούς καταναλωτές, προκειμένου να αντλήσουν πληροφορίες σχετικά με επιχειρήσεις τα προϊόντα των οποίων φέρουν GS1 κωδικούς barcode, όσο και από τις επιχειρήσεις, προκειμένου να επιβεβαιώσουν τα στοιχεία των εμπορικών συνεργατών τους.

Κατά συνέπεια είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για τις εξαγωγές καθότι οι καταχωρημένες στο GEPIR επιχειρήσεις εξασφαλίζουν το εισιτήριο των προϊόντων τους στις διεθνείς αγορές.

ΤΑ ΧΑΡΤΙΚΑ ΕΥΔΩΡΟ ΕΧΟΥΝ BARCODE  

ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ 520 03588 Χ Χ Χ Χ Χ

ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΡΤΙΚΑ 

 

ΕΙΝΑΙ 100%

 

ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΑΠΟ ΜΙΑ 100% ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ , ΟΙΚΟΓΕΝΝΕΙΑΚΗ.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΤΑ Κ ΟΠΟΥ ΔΕΝ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΤΟΥΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣΟΥΜΕ.

ΧΑΡΤΙΚΑ ΕΥΔΩΡΟ

ΕΠΕΙΔΗ ΕΣΕΙΣ ΘΕΛΕΤΕ ,,,,

κ ΕΜΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ...